fbpx
Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Namirnice koje smanjuju menstrualne grčeve

Default Sub-Title Banner

Namirnice koje smanjuju menstrualne grčeve

By In preporučljivo On 04/10/2016


Najmanje 85% žena se tokom svog života jednom mesečno bori sa mukama PMSa. Pored glavobolje, ćudljivosti, nadimanja i umora, mnoge žene pate i od bolnih grčeva.

Ako vam PMS i prateći grčevi svaki put kvare dane, onda je definitivno vreme da nešto uradite po tom pitanju!

Ishrana je najlakši i najzdraviji način da se prirodnim putem borite sa mukama ,,onih” dana.

Evo koje su to namirnice koje bi mogle da pomognu da se umanje menstrualni grčevi.

 

Sok od ananasa – Menstrualni grčevi su uzrokovani materičnih kontrakcijama koje pomažu da telo obloži matericu. Enzim bromelain u soku od ananasa i svežeg ananasa može pomoći opuštanje mišića.

Semenke bundeve – Šaka semenki bundeve obezbeđuje ukusnu dozu cinka i minerala povezanih sa olakšanjem grčeva. Ostali izvori cinka uključuju plodove mora, belo meso i mahunarke. Seme i orasi su takođe visoki vitaminom E, koji mogu pomoći u smanjenju upale.

Žitarice od celog zrna – Iako u PMSu imate jaku želju da pojedete sve slatko što vam se nađe pod rukom, opredelite se ipak namirnice sa niskim sadržajem šećera, kao đti su žitarice od celog zrna, koje su umirujući izvor vitamina B6, koji će olakšati grčeve. Dodajte iseckanu bananu i šaku oraha za dodatnim B6 podsticaj.

Puter od kikirikija – Ne samo što je ukusan, već pomaže u borbi protiv PMS grčeva. Kombinacija vitamina E – kojim je bogat puter od kikirikija i pšeničnog vitamina B iz kriške hleba će biti odlilčan izbor za suzbijanje menstrualnih grčeva.

Tunjevina – Najbolja zamena zasićenih masti u vašoj ishranizdravim mastima, kao što su omega-3, može da pomogne smenjenje PMS tegoba. Pokušajte sa tunjevinom u kombinaciji sa lisnatom zelenom salatom. Nemasni proteini u tunjevine takođe mogu stabilizovati nivo šećera u krvi i smanjiti potrebu za hranom.

Soja – Soja su možda poslednji hrana za koju možete očekivati da se bori protiv grčeva. Ipak, ona je dobar izvor vitamina E i C (antioksidansi koji mogu da smanje zapaljenje) i kalcijuma (mineral koji može da pomogne oslobađanje simptoma PMS). Samo je iskuvajte sa graškom i konzumirajte za ručak ili večeru. Ako ovo ipak nije vaša omiljena namirnica, ukombinujte je sa drugim svežim ili blago kuvanim povrćem, koje ima malo kalorija, a puno je vitamina, minerala, vlakana i drugih fitonutriensa.

Hrana koju treba izbegavati – Određene namirnice mogu pojačati PMS simptome pogotovo grčeve. Ove namirnice imaju visok nivo natrijuma, šećera, masti i aditiva. A to su: kofeinska pića, alkohol, čokolada i stariji sirevi. Vodite dnevnik o tome kako različite namirnice čine da se osećate i izbegavajte one koji vam izazivaju grčeve.

www.mogujatosama.rs


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com