fbpx
Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Peruanska Maka i u našim prodavnicama!

Default Sub-Title Banner

Peruanska Maka

By In preporučljivo On 09/05/2016


Zlatna maka – lepidium meyenii je 100% čist prah biljke koja raste na preko 4000m peruanskih Anda.

Upotrebljavali su je za ishranu i lečenje plemena pre Inka i zapisi govore o lekovitosti ove biljke koja je toliko bila na ceni da se umesto zlatom porez plaćao makom. Prvi zapisi o njenoj upotrebi potiču još pre 10.000godina.

Svetsku afirmaciju zlatna maka je dobila zahvaljujući naučnom radu peruanskog bilologa, Dr Gloria Chacon de Popovici.

Puno njenih istraživanja i knjiga koju je napisala o maki učinila je da se svet ponovo zainteresuje za takozvano peruansko čudo i otkrije sve njene lekovitosti.

Dejstvo Zlatne make na oba pola

Antioksidant, afrodizijak, poboljšava cirkulaciju, revitalizira, umanjuje depresiju i anksioznost, stimuliše rad moždnih ćelija, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, reguliše hormonani sistem, povećava fizičku izdržljivost i snagu, daje energiju, podmladjuje ceo organizam.

Dejstvo Zlatne make na žene

Najbolji prirodni preparat za menopauzu, na prirodan način zamenjuje hormonalnu terapiju,otklanja siptome PMS-a, endometrioze, policističnih jajnika, reguliše neredovne menstrualne cikluse, povećava plodnost, povećava libido, vraća seksualnu želju, reguliše rad tireoidne žlezde, smanjuje osteoporozu, daje mladalački sjaj i mekoću koži i kosi, povećava vlažnost sluzokože.

Dejstvo Zlatne make na muškarce

Povećava plodnost, libido i potenciju, povećava broj i pokretljivost spermatozoida, povećava volumen sperme, povećava seksualnu snagu, smanjuje uvećanu prostatu, otklanja često mokrenje, rešava probleme kod prerane ejakulacije, smanjuje erektivnu disfunkciju, povećava fizičku izdržljivost i vitalnost.

Način upotrebe

Zlatna maka je dostupna u dva oblika: prahu i kapsulama. Potrebno je uzimati redovno i u dužem vremenskom period od minimum 3 meseca, a najčešće i duže. Dnevna doza zlatne make je od 2-5gr (ravna kafena kašičica= 2gr).

Žene uzimaju dnevnu dozu od 3gr što je ili srednje popunjena kafena kašičica, jednom dnevno uz obrok ili 3 puta po dve kapsule (500mg) make takodje uz obrok.

Muškarci zbog veće konstitucije koriste 5gr zlatne make dnevno što je puna kafena kašičica praha ili 3 puta po 3 kapsule zlatne make u kapsulama.Prah se može pomešati sa jogurtom,sokom ,mlekom,vodom i popiti uz obrok(najbolje doručak)

Gelatinizovana zlatna maka

U procesu gelatinizacije biljka zlatna maka se dodatno obradjuje pri čemu se razgradjuju skrobni lanci iz biljke  i to maku čini lako rastvorljivom zbog čega se bolje, lakše i brže resorbuje u crevima. Gelatinizirani prah make ima  3-5 puta veću bioraspoloživost to jest jači efekat na organizam posto je prisutna veća koncentracija aktivnih supstanci.

Kontraindikacije

Zlatna maka je potpuno neškodljiva biljka, nema nikakvih kontraindikacija i može se koristiti uz ostalu terapiju koja je propisana.

text preuzet: stetoskop.info


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com