Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Čokolada u prahu

Ostali proizvodi naše robne marke

BIOUNA-PROIZVODI-08-COKOLADA-U-PRAHU

Čokolada u prahu

Čokolada u prahu je namirnica koja sadrži neke stvari koje su do sada bile nepoznate, a pomažu nam da u trenucima kad od hrane tražimo “povrat dobrog raspoloženja” upravo to i dobijemo. Smatra se odgovornom za stimuliranje dobrog raspoloženja, odnosno potiče stvaranje serotonina (hormona “dobrog raspoloženja”) u našem organizmu. On je taj koji nakon obroka u nama izaziva osjećaj ugode. Nakon konzumiranja čokolade u našem se organizmu oslobađaju endorfini. Te se stvari nazivaju još i unutrašnjim ili endogenim opijatima jer imaju prirodni smirujući i antidepresivni učinak.

Čokolada sadrži tonizirajuće stvari poput tanina, teobromina i kofeina. Kofein je prisutan u vrlo malim količinama (šoljica čokolade sadrži oko 10 mg, dok mala šoljica crne kafe sadrži 60-120 mg). Teobromin je materija prisutna u znatno većim količinama koja djeluje kao regulator krvnog pritiska, opušta (dilatira) krvne žile srca (čime osigurava dobru opskrbu srca krvlju), aktivira izlučivanje mokraće, reguliše živčani sistem i korisna je u slučajevima postojanja anemije. Razumljivo je stoga zašto u slučaju težeg fizičkog ili psihičkog napora samo mala količina čokolade postiže zapanjujući učinak na opšte stanje organizma.


Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins