Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Rogač mleveni

Ostali proizvodi naše robne marke

BIOUNA-PROIZVODI-06-MLEVENI-ROGAC

Rogač mleveni

Mahunarka rogač  je dobra zamena za kakao. Raste na mediteranu, gde ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau. Kao zdrava alternativa za decu rogač sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcijuma od kakaa. Prirodno bogat sa vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže očuvanju zdravlja kostiju i probavnog trakta. Sa prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim ukusom, rogač će vašim poslasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.

Bogat izvor vitamina i minerala
Unatoč tome, da ima rogač blagi ukus, bićete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalijuma, gvožđa, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da brašno rogača sadrži triput više kalcijuma od mlijeka.

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcijuma i cinka u tijelu.

Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospešuje metabolizam, bez toga da bi telo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu odnos holesterola i šećera u krvi.

Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi
Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, pre nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla.  

  • Detoksikuje telo i poboljšava imunološki sastav.
  • Izvrstan je izvor gvožđa i ima manje masnoća od kakaa.
  • Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcijuma nego kakao pa je odličan izvor fosfora i magnezijuma.
  • Kao dobar izvor balastnih stvari brašno rogača pospešuje probavu i ublažava proliv.
  • Pomaže zaštitui tela od stomačnog virusa i deluje kao antitusik.
  • Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins