Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

HRANA KAO AFRODIZIJAK

Default Sub-Title Banner

14 namirnica koje će probuditi želju za seksom

By In preporučljivo On 13/02/2017


OSTRIGE

Ostrige se smatraju jednim od najjačih afrodizijaka. Sadrže velike količine cinka i imaju odličnu reputaciju kada se govori o plodnosti. Nedavna istraživanja su otkrila da ovi morski plodovi sadrže amino kiseline koje pospešuju proizvodnju seksualnih hormona.

ČILI PAPRIČICA

Snažne i ljute čili paprike imaju egzotičnu reputaciju, a zbog jarko crvene boje smatraju se afrodizijakom i simbolom ljubavi. Nauka je otkrila da čili papričice stimulišu rad hormona endorfina, ubrzavaju srčani ritam i podstiču znojenje, pa nas na taj način uvode u stanje slično onom kao kod seksualne uzbuđenosti.

AVOKADO

Ova voćka snažnog ukusa ima dugu reputaciju afrodizijaka još iz vremena Asteka. Avokado u sebi ima velike količine vitamina A, pa zbog toga utiče na nivo energije u telu i snagu libida.

ČOKOLADA

Crna čokolada uzrokuje nalet dopamina koji u telu pokreće osećaje zadovoljstva.

BANANA

Banane sadrže i enzim bromelan koji podstiče proizvodnju testosterona, kao i kalijum i vitamin B.

MED

Sintagma “medeni mesec” je nastala zbog medovine, pića koje se davalo mladom bračnom paru za sreću. U medu se nalazi i hemijski element bor koji pomaže u regulaciji estrogena i testosterona i većem nivou energije.

KAFA

Kofein u kafi je stimulans koji ubrzava rad srca i protok krvi. Jedna studija objavljena u magazinu Phamacology, Biochemistry and Behavior otkrila je da kafa snažno utiče na seksualnu želju kod žena.

LUBENICA

Prema navodima nutricionista “kralj likopena” kako još zovu lubenicu ima efekat sličan vijagri na naš organizam, jer šire krvne sudove i popravljaju cirkulaciju.

PINJOL

Velike količine cinka, koje su povezuju sa seksualnom željom, pinjole čine nezaobilaznim afrodizijakom. Pesto od pinjola sa bosiljkom i maslinovim uljem je recept koji preporučuju doktori kako biste poboljšali svoje seksualne performanse.

RUKOLA

Prema podacima iz istorije rukola se smatra afrodizijakom još od prvog veka. Minerali i antioksidanti koji se nalaze u ovom zdravom povrću blokiraju uticaj kontamiranih tvari koje negativno utiču na naš libido.

SMOKVE

Koristili su ih Adam i Eva u Edenskom vrtu, pa su smokve postale simbol seksualnosti kod oba pola. Zbog velike količine kalijuma snažan su antioksidant.

JAGODE

Ukusne jagode ispunjene vitaminom C pospešuju protok krvi u svim delovima tela.

ARTIČOKE

Priča o artičokama i reputaciji afrodizijaka dolazi iz legende o tome kako predstavlja neki vid intime dok se jede sa drugom osobom, skidajući list po list kako bi se došlo do centra. Zbog obilja vitamina i antioksidanata, artičoke su veoma važne za pravilno funkcionisanje organizma i protok krvi.

NAR

Ova voćka sa velikim brojem plodova ispunjena je obiljem antioksidanata. Zbog pozitivnih dejstava sok od nara se smatra pirodnim lekom za probleme sa erektilnom disfunkcijom.

 

text preuzet: Men’s Health


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins