Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Mi ne pravimo sokove – mi cedimo voće!

Default Sub-Title Banner

Bio Una sokići

By In preporučljivo On 27/03/2016


Naša kompanija je započela sopstvenu proizvodnju sokova, od 100% ceđenog voća i povrća i to bez dodavanja šećera, arome, boja i konzervansa. Ispitivanje je izvršeno od strane Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Svi sokovi su dobijeni metodom hladnog ceđenja.

Šta to znači?

Ceđenje voća se vrši presovanjem i na taj način dobijamo sok koji je bogat svim nutritijetima, bez ikakvih gubitaka. Jedino što izdvajamo ( odstranjujemo) su celuloza i vlakna, jer oni znaju da opterete stomak i da uspore proces resorpcije hranjivim sastojcima.

Aronia – 100% prirodan sok

Kao i u svežim plodovima aronije ( bobicama), sok od aronije sadrži: provitamin A, vitamine: B2, B6, B9, C, E i vitamin P, a od minerala: gvožđe, kalcijum, kalijum, bakar, jod, kobalt, fosfor, mangan i mnoge druge. Zahvaljujući antocijaninu, zbog čega je sok tako intezivne boje, aronija je zdrava jer, upravo ovaj atioksidans, direktno utiče na oslobađanje organizma od štetnih elemenata, kao što su toksini, slobodni radikali i ostali uzročnici pojava bolesti u organizmu.

Sok od aronije, poželjno je konzumirati:
– kod pojačanog prisustva štetnih materija u organizmu ( duvanski dim, alkohol)
– kod povišenog krvnog pritiska
– kod poremećaja rada štitne žlezde
– kod mogućih i već prisutnih srčanih smetnji
– posle pretrpljenog infarkta miokarda
– ako dođe do prisustva teških metala u organizmu
– nakon preležanih teških bolesti
– kod neredovne ili nepravilne potrebe za mokrenjem …
Posebno se preporučuje deci jer pospešuje njihov razvoj!

Preporučena dnevna doza:
30-50ml na prazan stomak 1-3 puta dnevno, 30 min. pre obroka.
Napomena: Čuvati na temperaturi do +5°, nakon otvaranja sok čuvati u frižideru Upotrebiti u roku od 15 dana nakon otvaranja

Kupina – 100% prirodan sok

Kao veoma ukusna i lekovita biljka, kupina je bogata organskim gvožđem, pa se naročito preporučuje deci i trudnicama, kao i osobama u pubertetu i klimakterijumu, dok sok od kupine preventivno deluje na rad jetre.

Od minerala sadrži: kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe, a od vitamina: B1, B2, C i PP i nešto manje betakarotena. Kupina, zbog svog blagotvornog dejstva, zaslužuje da zauzme mesto u ishrani, a posebno se preporučuje u prevenciji anemije, srčanih bolesti i za jačanje imuniteta.

Napomena: Pre upotrebe promućkati.
Čuvati na temperaturi do +5°, nakon otvaranja sok čuvati u frižideru
Upotrebiti u roku od 15 dana nakon otvaranja

Malina – 100% prirodan sok

Ovo slatko, a malo kalorično voće, zbog svog izgleda, ukusa i mirisa, mada najviše zbog lekovitih svojstava, jedno je od visoko cenjenih biljaka u razvijenim zemljama sveta.

Malina je odličan izvor fruktoze, flavonoida, vitamina C i E, kalijuma, ali je najbogatija vlaknima. Zbog svog sastava preporučuje se u prevenciji mnogih bolesti i smatra se prirodnim saveznikom u borbi protiv raka. Sok od maline se preporučuje kod lečenja bolesti želuca i creva, jer efikasno proćišćava sistem za varenje, kao i kod tretiranja urinarnih infekcija.

Višnja – 100% prirodan sok

Višnja je veoma ukusno i hranjivo voće, koje sadrži vitamine C i kompleks vitamina B, bioflavonoide, elagičnu kiselinu, antocijane, melatonin… Istraživanja su pokazala da su višnje posebno korisne u borbi protiv nekih vrsta kancera, jer brojni antioksidansi, koje višnja sadrži, pomažu u čišćenju brojnih slobodnih radikala. Za razliku od jagode i borovnice, višnja ima 19 puta više vitamina A i beta karotena.

Ne sadrži masti i natrijum, a bogata je vlaknima i kalijumom, gvožđem, magnezijumom, vitaminima C, B6, E i folnom kiselinom.
Višnja pomaže:
– u prevenciji srčanih bolesti
– u oslobađanju bola usled artritisa, gihta i glavobolje
– kod poboljšavanja fiziološke i mentalne funkcije

Cvekla – voćni koktel

Voćni koktel! Hladno ceđeni sok od cvekle.

 

Koncentrovani sok cvekle, voda. Pasterizovano bez dodatka šećera, veštačkih aroma i konzervanasa.
Čuvati na hladnom i suvom mestu zaštićeno od zamrzavanja i direktne sunčeve svetlosti.
Pre upotrebe promućkati. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 5 dana.

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte! 🙂


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins