Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Čudesni začin na dohvat ruke

Default Sub-Title Banner

Kako kurkuma pomaže kod povišenog holesterola?

By In preporučljivo On 31/01/2016


Kada se kurkuma koristi kao začin, ona podstiče proizvodnju i izlučivanje žuči i samim tim olakšava probavljanje masti iz hrane. Aktivni sastojak kurkumin smanjuje LDL-holesterol kao i nivo triglicerida, dok povišava nivo HDL-holesterola. Dnevna doza ovog začina ne bi trebalo da prelazi 1 kafenu kašičicu (raspoređenu na više delova dnevno). Takođe, da bi se kurkumin što bolje apsorbovao, najbolje bi bilo da kurkumu koristite u kombinaciji sa crnim biberom i maslinovim uljem. Naravno, ukoliko već koristite lekove za određena oboljenja, pre početka redovne upotrebe trebalo bi da konsultujete lekara.

 

Povoljni zdravstveni efekti kurkumina

Koren kurkume se od davnina koristi protiv bolova i za lečenje rana. Nedavna istraživanja pokazuju da kurkumin može da bude od pomoći kod oboljenja kao što su multipla skleroza, reumatoidni artritis, Kronova bolest i ulcerozni kolitis. Takođe se pokazalo da kurkumin pomaže kod simptoma umerene depresije. Redovnom primenom manje količine kurkume u ishrani tokom dužeg perioda dolazi do poboljšanja simptoma i smanjenja upala.

Text preuzet: doktor.rs


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins