Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Dijeta “Zlatno seme”

Default Sub-Title Banner

Lako do vitke linije bez gladovanja

By In preporučljivo On 12/01/2016


Glavna razlika između dijete “Zlatno seme” i većine drugih dijeta jeste u tome da nikada nećete biti gladni.

Ukoliko ste isprobale razne dijete i niste bile u stanju da izgubite bar pet kilograma viška, savetujemo vam da se u roku od 15 dana pridržavate jednostavne i pristupačne dijete “Zlatno seme”.

Ona se zasniva na žitaricama, koje se lako mogu kupiti u našim prodavnicama: proso, heljda, ovas, ječam, pirinač. Ove žitarice sadrže mnogo hranljivih materija i mikroelemenata, uključujući i kalijum, magnezijum, cink, fosfor, gvožđe i vitamine B i mnoge druge. Celuloza, kojom su bogate žitarica, pomaže da oslobodite telo štetnih materija i da složenim ugljenim hidratima obezbedite produžen osećaj sitosti.

Ova dijeta zasniva se na organizovanom jelovniku koji podrazumeva da u roku od 15 dana za doručak, ručak i večeru i između obroka jedete samo kašu, koja se priprema od semena na vodi bez dodavanja ulja. Tokom dijete možete piti samo čistu vodu u neograničenim količinama.

1. 2. 3. dan – pšenična kaša
Kaša od pšenice blagotvorno deluje na nervni sistem. Pored toga, ova kaša je veoma dobra za srce i krvne sudove.

4. 5. 6. dan – ovsena kaša
Ovsena kaša je naročito korisna za ljude koji pate od bolesti creva. Pored toga, ovsene pahuljice čiste bubrege i jetru, stimulišu rad štitne žlezde.Česta upotreba ove vrste kaša blagotvorno deluje na kožu i kosu.

7. 8. 9. dan – heljda
Heljda je vrlo korisna kod bolesti srca, jetre, bubrega, dijabetesa. Ovo žitarica je izvor gvožđa.

10. 11. 12. dan – kaša od ječma
Ječam se preporučuje za one koji žele da se otarase viška kilograma. Kao niskokalorična, ovo žitarica brzo zadovoljava glad, poboljšava metabolizam, pomaže kod zatvora.

13. 14. 15. dan – kaša od smeđeg pirinča
Pirinač pomaže da osloboditi telo od toksina. To je posebno korisno za pacijente koji se žale na probleme sa zglobovima.

Kako da kuvate kaše da budu korisne za organizam?
Da bi vitamini i minerali preživeli, pre kuvanja, isperite i potopite seme u hladnoj vodi da odstoji 6-8 sati (po mogućstvu preko noći). Zatim sipajte čistu vodu, staviti na vatri. Kad voda provri, dodati ovas, ječam, pšenicu… i lonac sklonite sa vatre, i ostaviti da odstoji 2 sata.

Dijeta “Zlatno seme” – jedna je od najjednostavnijih i efikasnih programa da se otarasite dodatnih kilograma i pobaljšate celokupno zdravlje. Čak i ako odustajete pred ovim izazovom na sam pomen reči “Kaša” još uvek savetujemo da prevaziđete odbojnost prema ovoj vrsti hrane i održite 15-dnevnu dijetu.

Rezultati će vas oduševiti. Izgubićere višak kilograma, osetićete lakoću u telu, poboljšaćete zdravlje, a vaša kosa i koža će dobiti poseban sjaj.

(text preuzet: lepotaizdravlje.rs)


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins