Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Domaće bombone protiv bolova u grlu i kašlja!

Default Sub-Title Banner

Potrebna su vam samo 2 sastojka!

By In preporučljivo On 29/01/2018


Predstavljamo vam jedan od načina na koji možete umiriti kašalj i bolno grlo,potpuno prirodno, uz pomoć bombona koje možete sami da napravite.

 

Potrebno vam je:

– 2 šoljica vode

– Sveže ili suvo lekovito bilje (žalfija, majčina dušica, koren sleza, slez, kamilica, menta)

– 1 i po šoljica meda

 

Priprema:

1. Sipajte u šerpicu ili ketler 2 šoljice vode i prokuvajte. U ključalu vodu stavitelekovito bilje (preporučuje se da od svake vrste bilja stavite po jednu kašičicu) da senatapa 20 minuta, a zatim procedite.

2. U drugu posudu za kuvanje sipajte jednu šoljicu vode u kojoj je bilo potopljeno bilje i jednu i po šoljicu meda. Stavite da se kuva na srednjoj temperaturi.

3. Mešajte sadržaj na toj temperaturi oko 30 minuta, odnosno dok ne dostigne 150 stepeni Celzijusa. Možete proveriti da li je smesa gotova tako što ćete uzeti komadićsmese i spustiti ga u ledenu vodu, ako se komadić odmah stvrdne, smesa je gotova.

Takođe, sa kuvanjem možete prestati onda kada vidite da se smesa počinje da peni i da se odvaja. Tada je važno brzo sklonite posudu sa šporeta kako smesa ne bizagorela.

4. Smesu potom prebacite u pleh koji ste pre toga premazali kokosovim (ili nekim drugim) uljem i ostavite je da se ohladi toliko da možete da je uzmete u ruke kako biste oblikovali bombone

5. Oblikovane bombone ređajte na papir za pečenje (ili tacnu) i ostavite ih da se potpuno ohlade. Možete ih posuti i šećerom u prahu kako se ne bi slepile jedna za drugu.

stil.kurir.rs


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins