Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Umesto lekova - pre nego što se bolest uopšte pojavi.

Default Sub-Title Banner

Prirodni čistači organizma

By In preporučljivo On 09/02/2016


Umesto lekova koji pokrivaju simptome, ponekad je bolje upotrebiti neko od prirodnih sredstava za pročišćenje, pošto neke bolesti nastaju kad se u organizmu nagomila previše toksina.
Prirodne supstance o kojima se govori u ovom tekstu ne blokiraju normalno funkcionisanje tela kao farmaceutski preparati, već deluju tako što čiste telo čak do nivoa ćelija, bez neželjenih efekata. Prečišćivači koje ćemo ovde navesti deluju u skladu sa telesnim procesima. Imaju prirodna antiupalna, antimikrobna i antiseptička svojstva. Pošto uklanjaju štetne materija iz organizma, sjajni su da se koriste i preventivno – pre nego što se bolest uopšte pojavi.

Jabukovo sirće (sa končastom supstancom)
Jabukovo sirće je jeftino pomoćno sredstvo koje ima raznovrsne namene. Kao svekodnevni napitak koristi se tako što se popije nekoliko kafenih kašičica u malo vode pre obroka. To će obezbediti neophodno probiotike i enzime, pomoći varenje i apsorpciju nutrijenata. Međutim, jabukovo sirće je lekovito samo kad je sirovo i sadrži fermentisanu supstancu. To je končasti supstrat, nalik na mrežu, koji pliva na površini sirćeta. On nosi bakterije koje su dobre za stomak i enzime koje pomažu varenje. Takvo jabukovo sirće pomeža kod stomačnih tegoba, i, što će možda zvučati čudno, alkalizuje organizam. Međutim, rafinisano jabukovo sirće, kakvo se obično nalazi u prodaji, je destilovano, a taj proces iz njega uklanja korisne nutrijente i enzime.

Kurkuma
Kurkuma, žuti začin, čiji je aktivni sastojak kurkumin, je antiinflamatorno sredstvo koje pročišćava krv. Mnoge proučavanja su pokazala da kurkuma ima antikancerogena svojstva. Ovaj začin se može koristiti za pripremu jela, nema nikakve nuspojave, a može mnogo doprineti zdravlju. Kao prirodni pročišćivač, kurkuma čisti krv, jetru i bubrege. Pomaže uklanjanju cista iz organizma. Kada se koristi spolja, može da pomogne u uklanjanju upala i čireva sa kože. Kao začin, odlična je za kuvani pirinač i jela od povrća (kari).

Glina za piće (bentonit)
Spolja se glina koristi za pravljenje maski za lice i čišćenje pora, za ublažavanje osipa kod beba. Glina za unutrašnju upotrebu se koristi tako što se rastvori u vodi i pije. Ona je prirodni čisatč debelog creva. Zahvaljujući svom punjenju snažnim negativnim jonima, ona privlači teške metale, toksine, štetne bakterije i pesticide, uklanjajući ih iz tela zajedno sa masom koja se izbacuje pražnjenjem debelog creva.

Zeolit
Danas se zeolit može nabaviti u mnogim prodavnicama zdrave hrane. Najbolji je u mikronizovanom obliku (veoma sitne čestice). Mikronizovan zeolit zajedno sa vodom putuje u čvrsta tkiva i stiže do svih ćelija tela. Zeolit hvata i vezuje teške metale i radioaktivne čestice koje su se uskladištile u ćelijema tela. Zeolit se potom izbacuje pomoću telesnih organa za eliminaciju zajedno sa štetnim materijama koje je vezao. Odličan je da se koristi u periodima kada smo izloženi nekim toksičnim materijama, a i preventivno, s obzirom na opšti novo zagađenja u savremenom svetu.

Aktivni ugalj
Aktivni ugalj se nabavlja u apotekema u obliku crnog praha koji se može pomešati sa vodom. Može se koristiti ispolja. Kao prirodni astringent, može da se rastvori u vodi i pije radi unutrašnje detoksikacije. U slučaju bilo kakvog trovanja nekom hemikalijom ili lekovima, aktivni ugalj treba upotrebiti prvi da se uklone otrovi i bakterije iz tela. Deluje brzo i efikasno.

 

text preuzet: zdravahrana.com


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins