Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Konoplja kao lek

Default Sub-Title Banner

Superhrana!

By In preporučljivo On 27/02/2016


Termin “superhrana” se često koristi za mnoge namirnice, međutim, konopljino seme zaista zaslužuje ovu titulu.

Sadrži skoro istu količinu proteina kao i soja, bogata je vitaminom E, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom.

Zbog visokokvalitetnih sadržaja  i polinezasićene masti, konoplja je pogodna za sve grupe potrošača i uzraste i naravno za sportiste. Veoma je dragocena, kako ekološki, tako i nutricionistički. Ona ne obezbeđuje samo energiju kroz proteine i biljne masti, već i vitamine i minerale. Osim toga, konoplja sprečava nagomilavanje viška masnoće putem visokog sadržaja polinezasićenih masti.
Ljudima sa alergijama konoplja nudi priliku da bez rizika -bezbrižno koriste sve proizvode od konoplje. Nesrećno činjenično stanje je da je sve veći broj ljudi sa alergijama. Kod proizvođača to stvara  potrebu za nečim novim, za novom hranom koja bi zadovoljila potrebe današnjice.  Konoplja ne samo što neguje životnu sredinu, već je i hrana koja praktično nema supstancu koja prouzrokuje bilo kakvu alergiju i kao takva je dragocena za ljude koji ne mogu da tolerišu orahe, laktoze i šećer. U stvari ne postoje poznate alergije prouzrokovane korišćenjem konoplje. Kao što smo već naveli, ne sadrži gluten, pa ne može biti okidač za  celijačne bolesti.
Konoplja je moderan i zdrav dodatak skoro svim vrstama hrane, pekarskim proizvodima i testeninama. Jestiva konoplja omogućava adekvatnu ishranu sa kvalitetnim sastojcima.
Konopljino seme podržava zdrav metabolizam svih ćelija sa svojim životnim sastojcima i jača imunitet.
Zbog svega navedenog bi konoplja trebala da bude uključena u dnevnu ishranu za bolju vitalnost, jačanje imunog sistema organizma. Nutritivno i fiziološki retko šta može da nadmaši konoplju. Ona pruža ljudskom telu sve potrebne nazasićene masne kiseline, koje igraju važnu ulogu u održavanju vitalnosti ćelija, u sastavu značajnih hormona i dobro izbalansirane količine lipida u krvi.

Biološki kvalitet konoplje u ishrani proteina je najviših vrednosti i može se uporediti sa belancem ili mesom, s tim što konoplja ne sadrži holesterol i nezdrave masne kiseline. 

Različite mineralne soli i mikroelementi daju telu vitalne hranljive materije koje garantuju stabilan ćelijski metabolizam.

Jedna trećina sastojaka su ugljeni hidrati koji pružaju adekvatno gorivo i dijetalna vlakna za dobro varenje u organizmu. Pošto se praktično sve ove vredne supstance u konoplji  koriste kao pred-faze ili pomoćne supstance u svakodnevnom metabolizmu tela, opasnost da se deponuju kao mast je skoro nemoguća.

Jestiva konoplja je uvek bila terapijski prehrambeni agens, jer kroz jačanje imunološkog sistema, smanjuje se mogućnost infekcija i razvoja ćelija raka.

Gama linoleinska kiselina se nalazi u konopljinom ulju i reguliše nivo lipida u krvi, i na taj način sprečava arteriosklerozu, srčane napade, i apoplektične napade.

Uticaj na zdravlje:

 
            Korišćenjem celih semena u ishrani, koje sadrže esencijalne masne kiseline i vlakna:
  • podržava varenje
  • sprečava poremećaj usled nadutosti
  • sprečava formiranje toksičnih materija
  • sprečava zapaljenje creva i prekomernu količinu nepoželjnih bakterija
  • podržava rast korisnih mikroorganizma
  • sprečava čuvanje neželjenih holesterola u krvi
  • pomaže u borbi protiv gojaznosti
  • zahvaljujući antioksidantnim svojstvima, štiti protiv raka dojke, debelog creva, prostate i rektuma
  • smanjuje opasnost od angine i upale, sprečava zadržavanje vode i visok krvni pritisak
 • text preuzet: svetkonoplje.com

Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins