Bio Una Zdrava hrana, Novi Sad, Veleprodaja i maloprodaja

+381-(0)21-445-300 office@bio-una.com

Menu

Četiri najjača prirodna leka

Default Sub-Title Banner

U svakom domaćinstvu, na dohvat ruke!

By In preporučljivo On 14/03/2016


Prirodni lekovi svima se nalaze na dohvat ruke – tvrdi Švajcarac dr Luis Dukar – to su med, koštunjavi plodovi, sirće i beli luk. „Možete da potrošite mnogo novca na lekove i da vam ne bude bolje, a četiri potpuno prirodna sredstva, koja sam proučavao u raznim kombinacijama, leče sve“, navodi u knjizi „Prirodni lekovi – prirodni život“.

Predlažemo nekoliko izuzetno jednostavnih recepata, koje možete da pripremite lako, a izuzetno su delotvorni:

Med i jabukovo sirće

Ovoj kombinaciji pripisuju gotovo čudotvorno dejstvo na fizičko i psihičko stanje ljudi. Dobija se od gnječenih jabuka koje se ostave da fermentišu u drvenim buradima, jer drvo pojačava prirodnu fermentaciju. Optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku dana jeste: rastvor dve kašike sirćeta u dva decilitra mlake, prethodno prokuvane vode, uz dodatak dve kašike meda.

Ta se smesa uzima dva do tri puta dnevno pre jela. Taj prirodni eliksir pomaže kod bolesti grla, neuredne probave, slabe cirkulacije i kod razmene materija u organizmu. Preporučuje se kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Taj sok snižava krvni pritisak i odličan je saveznik u očuvanju vitke linije. Čak se preporučuje i kod jake polenske kijavice, pre doručka i pre spavanja.

Med sa belim lukom

Sledeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica belog luka dobro izmešati i ostaviti da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva meseca da bi se postigao željeni efekat.

 

Protiv gripa, veoma je poznat narodni lek od meda i belog luka: očišćeni beli luk izgnječiti (napraviti kašu) i pomešati sa lipovim medom (poželjno) u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi pre spavanja.

Med i orasi

Od davnina orah je u mnogim zemljama sveta poznat kao odlično lekovito sredstvo. u kombinaciji s medom, predstavlja izuzetan prirodni lek čija se lekovitost ne može uporediti ni sa najmoćnijim farmakološkim preparatima, jer njihova kombinacija obezbeđuje organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Lek protiv anemije

Pripremiti smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve dobro izmešati i uzimati svaka tri do četiri sata. Smesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba. Kašika meda sa tri-četiri oraha služi i kao sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze.

 

text preuzet: agroplus.rs


Related Posts

Pre-made Skins

Here you can see the pre-made skins for Vertikal. Vertikal is a true high quality and clean multi-purpose theme which will fit for any business and websites.

Please take a look at these demos. We believe Vertikal will suit for you and you will love it as much as we do...

Pre-made skins